פאד תאי תאילנדי קלאסי
רכיבים:
– 200 גרם אטריות אורז רחבות
– 250 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות דקיקות
– 2 כפות שמן צמחי
– 2 ביצים
– 3 שיני שום, כתושות
– 1 כוס נבטים
– 1 גזר, חתוך לרצועות דקיקות
– 4 בצלים ירוקים, קצוצים
– 50 גרם בוטנים קלויים, קצוצים
– 2 כפות רוטב דגים
– 3 כפות רוטב סויה
– 2 כפות רוטב טמרינד
– 2 כפות סוכר חום
– פלחי ליים, להגשה
– עלי כוסברה טריים, לקישוט
הוראות הכנה:
1. רככו את האטריות לפי הוראות האריזה ולאחר מכן סננו ושטפו במים קרים כדי למנוע מהן להידבק אחת לשנייה.
2. חממו שמן במחבת גדולה או ווק על חום בינוני-גבוה. הוסיפו את חזה העוף וטגנו עד שהוא מוכן לחלוטין, ואז הוציאו והניחו בצד.
3. באותו כלי, הקפיצו את השום עד שהוא מזהיב קלות.
4. הוסיפו את הגזר ואת הבצל הירוק, הקפיצו למשך כ-2 דקות עד שהירקות מתרככים מעט.
5. הזיזו את הירקות לצד הכלי והוסיפו את הביצים. ערבבו מעט בעדינות עם כף עץ עד שהביצים מתייבשות ונקרשות, ואז ערבבו עם הירקות.
6. החזירו את העוף למחבת והוסיפו את האטריות המסוננות.
7. בקערה נפרדת, ערבבו את רוטב הדגים, רוטב הסויה, רוטב הטמרינד והסוכר החום. הוסיפו את התערובת למחבת וערבבו הכל יחד כך שהאטריות יהיו מצופות היטב.
8. הוסיפו את הנבטים ואת רוב הבוטנים, ושמרו קצת מהם לקישוט.
9. הגישו חם עם פלחי ליים ולפזר מעל בוטנים נוספים וכוסברה.
בתאבון!
אין תגובות עדיין, היה הראשון להשאיר אחת!
עלייך להיות מחובר כדי להגיב.