- זמן הכנה
- 10 דקות
- זמן בישול
- 2 דקות
- קושי
- קל
- מגישה
- 4 אנשים
- סוג ארוחה
- בריאות
- פורסם על ידי
- פורסם ב
- 30/07/2023
- 1 כוס
- אורז לבן מבושל
- 1 כף
- שמן צמחי
- 1 יחידה
- בצל קצוץ
- 1 יחידה
- פלפל ירוק קצוץ
- 1/2 כוס
- ירקות קצוצים (גזר, ברוקולי, כרוב, פטריות וכו')
- 1/4 כוס
- בשר או דגים קצוצים
- 1 כפית
- רוטב סויה
- 1/2 כפית
- מלח
- 1/4 כפית
- פלפל שחור
מתכון פשוט לאורז מוקפץ
טיפים :
- כדי לקבל אורז מוקפץ פריכות יותר, השתמשו באורז לבן מבושל קר.
- אם אתם משתמשים באורז שנותר, הקפידו לשטפו במסננת עד שהמים זורמים צלולים.
- אתם יכולים להשתמש בכל סוג של בשר או דגים שאתם אוהבים.
- אתם יכולים להוסיף גם ירקות אחרים, כמו גזר, ברוקולי, כרוב או פטריות.
- מתבלים לפי הטעם.
- מחממים את השמן במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה.
- מוסיפים את הבצל והפלפל הירוק ומטגנים עד שהם מתרככים, כ-5 דקות.
- מוסיפים את הירקות הקצוצים והבשר או הדגים ומטגנים עוד כ-5 דקות.
- מוסיפים את האורז המבושל, רוטב הסויה, המלח והפלפל ומערבבים היטב.
- מבשלים עד שהאורז מחמם ומזהיב, כ-2 דקות נוספות.
- מגישים חם.
אין תגובות עדיין, היה הראשון להשאיר אחת!