בורקס בשר קלאסי

Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...
זמן הכנה
45 דקות
זמן בישול
30 דקות
קושי
קל
מגישה
6 אנשים
סוג ארוחה
ארוחת צהריים
פורסם על ידי
פורסם ב
500 גרם
בצק עלים מרודד
500 גרם
בשר טחון
1 יחידה
בצל גדול קצוץ
2 יחידות
שיני שום כתושות
1 כפית
פפריקה מתוקה
1/2 כפית
כמון
1/2 כפית
מלח
1/4 כפית
פלפל שחור
1/4 כוס
שמן זית
1 יחידה
ביצה טרופה
1 יחידה
(אופציונלי) שומשום
500 גרם בצק עלים מרודד500 גרם בשר טחון1 יחידה בצל גדול קצוץ2 יחידות שיני שום כתושות1 כפית פפריקה מתוקה1/2 כפית כמון1/2 כפית מלח1/4 כפית פלפל שחור1/4 כוס שמן זית1 יחידה ביצה טרופה1 יחידה (אופציונלי) שומשום
בורקס בשר קלאסי

טיפים:

  • ניתן להוסיף למילוי גם ירקות קצוצים, כמו פטריות, גזר או פלפל.
  • ניתן להחליף את הבשר הטחון בנתח בשר טחון דק (כמו סינטה או פילה).
  • ניתן להגיש את הבורקס עם מטבלים שונים, כמו טחינה, סלסה או יוגורט.
  • ניתן לשמור את הבורקס במקרר עד 3 ימים או להקפיא עד חודש.

הערות:

  • זמן ההכנה כולל את זמן האפייה.
  • המתכון מותאם ל-6 מנות, ניתן להכפיל את הכמויות לפי הצורך.
  • ניתן לשנות את התבלינים לפי הטעם.

 

בתיאבון!

  1. מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום, הפפריקה, הכמון, המלח והפלפל ומטגנים עוד דקה.
  2. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שהוא משנה את צבעו.
  3. מצננים את המילוי מעט.
  4. מחלקים את הבצק עלים ל-6 ריבועים. מניחים על כל ריבוע רבע מהמילוי ומגלגלים לרולדה.
  5. מניחים את הרולדות על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  6. מברישים את הרולדות בביצה טרופה.
  7. (אופציונלי) מפזרים שומשום על הרולדות.
  8. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס כ-30 דקות, עד להזהבה.

אין תגובות עדיין, היה הראשון להשאיר אחת!

כתיבת תגובה

הערה: הערות באתר האינטרנט משקפות את התצוגות של המחברים המתאימים שלהם, ולא בהכרח את התצוגות של פורטל אינטרנט זה. החברים מתבקשים להימנע מעלבונות, קללות וביטויים וולגריים. אנו שומרים לעצמנו את הזכות למחוק כל תגובה ללא הודעה מוקדמת או הסברים.

כתובת הדוא"ל שלך לא תפורסם. שדות חובה חתומים עם *

*
*

להצטרפות

שף לי מתכונים