- זמן הכנה
- 60 דקות
- זמן בישול
- 60 דקות
- קושי
- קל
- מגישה
- 6 אנשים
- סוג ארוחה
- ארוחת צהריים
- פורסם על ידי
- פורסם ב
- 24/03/2022
- 2 בינוני
- בצל
- 3 כוסות
- אורז בסמתי
- 1 כוסות
- עדשים חומות
- 2 כוסות
- מרק עוף
- 3 כפות
- מלח
- 1 קורט
- פלפל שחור
- 1 קורט
- כמון
- 5 כוסות
- מים
מוג’דרה עם בצל מטוגן…מתכון טעים מאוד, בריא וממלא. אפשר להגיש בארוחת רמדאן. נסו להכין את המוג’דרה והגישו עם בצל מטוגן לטעם יותר טעים.
- מחממים את השמן במחבת על האש ומטגנים את פרוסות הבצל עד שהן משחימות היטב מבלי לשרוף אותן, ואז מסננים ומניחים בצד.
- משרים את העדשים ושוטפים אותן היטב מהזיהומים מספר פעמים, לאחר מכן מכניסים אותן לסיר עם מים על האש וכאשר רותחים מכסים את הסיר ומשאירים אותו לרתיחה על אש קטנה למשך 20 דקות.
- מסננים את העדשים מהמים ומוסיפים את מרק העוף למים המסוננים מהעדשים ומניחים בצד.
- מסננים את האורז המושרים ומערבבים אותו בסיר עם השמן ומטגנים את הבצל, ואז מוסיפים את המרק, המלח, הפלפל השחור והכמון ומשאירים את החומרים לרתיחה על אש חזקה עד שמתחילים לראות בועות באורז, ואז להוסיף את העדשים ולא לערבב את העדשים עם האורז.
- מכסים את הסיר ומשאירים אותו להתבשל על אש נמוכה מאוד עד שהאורז מוכן.
- אין להסיר את המכסה מהסיר עד לאחר 15 דקות של כיבוי האש, ואז לקשט בבצל אדום.
אין תגובות עדיין, היה הראשון להשאיר אחת!